Kasza jaglana z pieczarkami i burakami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-KASZE GOTUJEMY Z DODATKIEM SOLI ,DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA
-CEBULE SMAŻYMY NA MASLE POŁOWE DAJEMY DO KASZY A POŁOWE DO USMAŻONYCH PIECZAREK
-DO PIECZAREK DODAJEMY PRZYPRAWY SÓL,PIEPRZ,MAJERANEK,PIETRUSZKA DO SMAKU
2.-W NACZYNIU UKŁADAMY WARSTWOWO :
-KASZE
3.NASTĘPNIE UKŁADAMY PIECZARKI
4.-NA SAM KONIEC DODAJEMY BURAKI WCZEŚNIEJ ODSĄCZYĆ Z ZALEWY
-RYBĘ MOCZYMY W JAJKU NASTĘPNIE PANIERUJEMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY NA OLIWIE
Porady
-DO KASZY DODAŁAM DO SMAKU SMAŻOŃĄ CEBULĘ ALE MOŻNA ZROBIĆ RÓWNIEŻ BEZ CEBULI
Komentarze