Kasza jęczmienna po turecku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Lekko słodki smak kaszy znakomicie podkreśli naturalne właściwości jagnięciny i cielęciny

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • 25 dkg kaszy jęczmiennej
    10 dkg suszonych fig
    2 żółte papryki
    25 dkg orzechów włoskich
    sól.pieprz
    4 łyżki oliwy z oliwek

Kasza jęczmienna po turecku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jęczmienną najpierw namoczyć na około 20 min a następnie ugotować w 1/2 l wody. . Figi posiekać. Kiedy woda wyparuje z kaszy , zdjąć z ognia, dodać figi. Paprykę umyć, oczyścić, drobno posiekać. Oliwę z oliwek rozgrzać na patelni i przesmażyć na niej paprykę a następnie wrzucić do kaszy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Orzechy włoskie drobno pokroić, dodać do pozostałych składników.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy