Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowe i szybkie danie na obiad lub kolację.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 woreczki kaszy jęczmiennej z warzywami
    1/2 średniej kapusty pekińskiej
    2 jajka
    puszka kukurydzy
    1 marchewka
    1 jabłko
    sok z cytryny
    3 łyżki oliwy
    sól
    pieprz

Kasza jęczmienna z pekinką i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kapustę pekińską szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę i jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Kukurydzę osączamy z zalewy. Wszystko doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą. Mieszamy i podajemy najlepiej gdy kasza jest jeszcze ciepła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy