Kasza kukurydziana z egzotycznymi owocami

0 (0 ocen)

Kaszkę kukurydziana użyłam po raz pierwszy.I muszę przyznać, że nie ostatni.Idealnie sprawdza się w wersjach śniadaniowych.

Składniki:

  • 1/2 szklanki kaszki kukurydzianej
    łyżka cukru waniliowego
    1/2 granatu
    1/2 kaki
    1 kiwi
    1/2 łyżeczki cynamonu
    mielony imbir
    1 łyżeczka cukru trzcinowego

Kasza kukurydziana z egzotycznymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszkę kukurydziana zalać 1.5 szklanki wody. Dodać cukier waniliowy. Gotować dopóki kaszka nie zmięknie i nie wchłonie całej wody.
    Kaki i kiwi pokroić w kostkę. Dodać ziarna granatu. Zasypać cukrem trzcinowym. Doprawić mielonym imbirem i cynamonem. Wymieszać. Odstawić, aż owoce puszcza trochę soku i wszystko pokryje się słodka, lepiaca warstewka.
    Ugotowana kaszkę przełożyć do miseczki. W środku zrobić zagłębienie, przełożyć w nie owoce.
    Zajadać najlepiej na ciepło.

Porady

Uwaga: kaszkę kukurydziana możemy zastapić kasza jaglana.

Komentarze

Podobne przepisy