Kasza manna z musem jeżynowym

0 (0 ocen)

Pyszny jesienny deser

Składniki:

  • •1 l mleka
    • 3/4 szklanki kaszy manny
    • 6 łyżek cukru
    • 2,5 szklanki jeżyn
    • laska wanilii
    • kilka jeżyn i listki mięty do ozdoby

Kasza manna z musem jeżynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jeżyny zmiksować przelać przez sitko aby usunąć pestki dodać 3 łyżki cukru wymieszać
  • 2. Mleko zagotować z resztą cukru i wanilią, gdy mleko się zagotuje wsypać kaszę manną i wlać 1/3 musu jeżynowego. Wszystko razem mieszać aż się zagotuje, przelać do pucharków a na górę wlać resztę musu i ozdobić jeżynami i listkiem mięty.

Porady

cukier można dozować wg swoich upodobań lub go zastąpić miodem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy