Kasza zapiekana w koszyczkach z carpaccio

0 (0 ocen)

  • 10 min

Kasza zapiekana w koszyczkach z carpaccio .Prezentuje sie fantastycznie jest zdrowe i pyszne

  • 10 min

Składniki:

  • * 1 opakowanie carpaccio,
    * 1 szkl kasza wiejska,
    * 1 łyżka masło,
    * 10 dag ser light zółty,
    * 4 szt pieczarki,
    * 10 szt jajka przepiórcze,
    * pieprz,
    * kucharek

Kasza zapiekana w koszyczkach z carpaccio - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do zrobienia babeczek z carpaccio potrzebujemy foremek do mufinek lub babeczek .Takie foremki smarujemy oliwą .Wykładamy dno i boki szynką carpaccio .
  • 2. Kasze gotujemy . Do ugotowanej kaszy dodajemy do smaku kucharka ,łyżke masła mieszamy .
  • 3. Ścieramy kawałek żółtego sera i mieszamy z kaszą . Pieczarki blanszujemy ok 4 min i siekamy dodajemy do kaszy . Wszystko razem mieszamy .
  • 4. Farsz nakładamy do foremek wyścielonych carpaccio .Ubijamy lekko i wbijamy na wierzch jajko przepiórcze . Zapiekamy w piekarniku ok 10 min . Doprawiamy pieprzem .

Komentarze

Podobne przepisy