Kaszaneczka w towarzystwie grzybów leśnych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego upiec rurki o długości 5-6 cm i średnicy 3 cm.
Folię Alu posmarować olejem.
Płat ciasta francuskiego podzielić na pasy i owinąć na przygotowanej rurce. Posmarowane jajkiem ciasto piec w temp.210stop.15min, do ładnego zrumienienia.
Oczyszczone grzyby ,pokroić w dosyć duże kawałki i udusić na maśle. Doprawić solą i pieprzem.
Cebule pokroić w kostkę i przesmażyć dodając curry.
Kaszankę rozdrobnić i przesmażyć.
Na talerz wyłożyć cebulę z curry, na niej postawić rurkę z ciasta francuskiego i wypełnić kaszanką. Obok ułożyć uduszone grzyby.
Porady
Aby upiec rurki wykorzystałem matę silikonową. Zwinąłem ją w rulon i owinąłem folią Alu.
Komentarze