Kaszankę możemy przygotować na różne sposoby,jednak tak upieczona na grillu jest wg.mnie najsmaczniejsza
60 min
Składniki:
Kaszanka w zależności ile jest osób ( u mnie na 3 osoby)
• Cebula 2 szt.
• Boczek wędzony około 20dkg.
• Wegeta,pieprz czarny
• Jabłko małe
• Kilka gałązek natki pietruszki
Kaszanka na grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę i jabłko drobno pokroić w paseczki,dodać pokrojony w drobną kostkę boczek,doprawić do smaku pieprzem i wegetą, wymieszać.
Kaszankę ułożyć na folii aluminiowej,dać cebulę z boczkiem i jabłkiem posypać natka pietruszki ,zawinąć w folię aluminiową i kłaść na rozgrzanego grilla.
Piec około 30min. potem zajadać ze smakiem.
No niestety zdjęcia końcowego efektu nie udało mi się zrobić:)
Powiem tylko tyle,kaszanka wyszła fantastyczna:)
Komentarze