Kaszanka w cukinii

0 (0 ocen)

To szybkie, tanie, syte i smaczne danie. Osobiście bardzo lubię kaszankę. Prezentowane połączenie składników okazało się niezwykle trafne:). Polecam!

Składniki:

  • Składniki:
    • 1 średniej wielkości cukinia,
    • Około 30 dag kaszanki,
    • 1 cebula,
    • Kilka zielonych oliwek,
    • Natka pietruszki do dekoracji,
    • Pomidor do dekoracji
    • Około 3 łyżki oleju

Kaszanka w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wydrążona cukinia 1. Cukinie przekrawamy na połowę. Za pomocą łyżki wyjmujemy z niej środek.
    Tak przygotowaną układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut.
  • Przygotowanie kaszanki 2. Między czasie cebulę kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej kaszankę i chwile razem smażymy.
  • przed zapieczeniem 3. Tak przygotowaną kaszanką napełnimy podpieczoną cukinię. Na górze układamy pokrojone oliwki. Całość zapiekamy jeszcze raz około 7-10 minut.

    Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy