To szybkie, tanie, syte i smaczne danie. Osobiście bardzo lubię kaszankę. Prezentowane połączenie składników okazało się niezwykle trafne:). Polecam!
Składniki:
Składniki:
• 1 średniej wielkości cukinia,
• Około 30 dag kaszanki,
• 1 cebula,
• Kilka zielonych oliwek,
• Natka pietruszki do dekoracji,
• Pomidor do dekoracji
• Około 3 łyżki oleju
Kaszanka w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinie przekrawamy na połowę. Za pomocą łyżki wyjmujemy z niej środek.
Tak przygotowaną układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i zapiekamy około 10 minut.
2.Między czasie cebulę kroimy w piórka i rumienimy na oleju. Dokładamy do niej kaszankę i chwile razem smażymy.
3.Tak przygotowaną kaszanką napełnimy podpieczoną cukinię. Na górze układamy pokrojone oliwki. Całość zapiekamy jeszcze raz około 7-10 minut.
Komentarze