Kaszanka w jabłku

0 (0 ocen)

  • 15 min

Idealne danie dla osób, które mają problemy z żelazem. ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 4 kaszanki
    2 duże jabłka
    2 białe cebule czosnkowe
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    2 łyżeczki musztardy
    1 łyżka oleju
    szczypta świeżo zmielonego pieprzu oraz soli

Kaszanka w jabłku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni, na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Kiedy się zeszkli, dodajemy koncentrat pomidorowy oraz musztardę.

    Po dwóch - trzech minutach dodajemy pokrojoną kaszankę bez skóry, doprawiamy czosnkiem, solą oraz pieprzem.

    Z jabłek ścinamy górę i wydrążamy środek, miąższ bez pestek drobno kroimy i dodajemy na patelnię. Farszem nadziewamy jabłka.

    Można dodatkowo zapiec przez piętnaście minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem lub po prostu podać. ;)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy