Kaszka manna z malinami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zdrowy podwieczorek. Kaszka w formie babeczek skusiła nawet moją Julkę, która z miseczki by jej nie zjadła :-)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mleko: 1 szklanka
    - śmietana (30%): 1 szklanka
    - cukier: 1 łyżka
    - kasza manna: 3 łyżki
    - konfitura z malin: 4 łyżki

Kaszka manna z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko gotujemy ze śmietaną, cukrem i odrobiną soli. Na gotujące mleko wsypujemy kaszę i mieszamy, aby nie utworzyły się grudki. Gotujemy chwilę.
  • 2. Małe foremki (mogą być filiżanki) przepłukujemy zimną wodą i wlewamy do nich porcję kaszy. Odstawiamy do zastygnięcia. Wyjmujemy na talerzyk i polewamy podgrzaną konfiturą malinową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy