Tym razem postanowiłam zrobić ją z sosem z malin z własnego ogródeczka. Przyznam szczerze, że to było jedno z pyszniejszych śniadań, jakie ostatnio jadłam.
Kaszka z sosem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnuszka wlać 300ml mleka, dodać cukier i zacząć podgrzewać. Do szklanki wlać pozostałe 100ml zimnego mleka, wsypać kaszkę i wymieszać.
Do drugiego garnuszka włożyć składniki sosu i podgrzewać, aż maliny całkowicie się rozgotują, zostawić jeszcze na ogniu.
Kiedy mleko się zagotuje (należy je często mieszać), rozmieszać jeszcze raz kaszkę i całość wlać do garnuszka z gotującym mlekiem i energicznie zamieszać, gotować mieszając, ok. 10 minut, aż kaszka dobrze zgęstnieje, przełożyć do miseczki. Kaszkę polać sosem malinowym i ułożyć maliny, podawać od razu.
Komentarze