Kaszotto z soczewicą zieloną

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pomysł na szybki obiad. Kasza jaglana jest bardzo zdrowa i często gościu u nas w domu.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl suchej kaszy jaglanej
    1/2 szkl soczewicy zielonej
    2 cebule
    pół słoiczka pomidorów suszonych w zalewie ziołowej
    garść pestek dyni
    olej/oliwa
    przyprawy: sól, pieprz, czubrica , curry

Kaszotto z soczewicą zieloną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewice moczyć ok pół godziny, następnie ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu podanego na opakowaniu.
    Kaszę przepłukać na sicie i ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu.
  • 2. W tym czasie cebulę obrać i posiekać , zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone pomidory wraz z zalewą.
    Na osobnej patelni uprażyć pestki dyni.
  • 3. Do cebuli dodać kasze jaglaną oraz zielona soczewicę i pestki dni, Całość chwilę podsmażyć i przyprawić curry i czubricą oraz solą i pieprzem do smaku.
    Smacznego :)

Komentarze

Podobne przepisy