Kaszotto z warzywami na ostro

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste i szybkie danie na ciepłą kolację bądż obiad

  • 15 min

Składniki:

  • 3 łyżki kaszy jęczmiennej
    1 mała marchewka
    1/2 małej pietruszki korzenia
    1 kawałek białej rzepy
    1/4szt czerwonej papryki
    1 mała czerwona cebula
    1/3 szt pasternaku
    1 łyżka natki pietruszki
    1 plaster parmezanu
    2 łyżki oleju rzepakowego

    sól różowa himalajska do smaku
    pieprz młotkowany z kolendrą do smaku
    3 szczypty cukru
    2 szczypty słodkiej papryki
    1/2 szklanki wody

Kaszotto z warzywami na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa kroimy w paseczki, mozna też je obrać obieraczką do warzyw, uzyskamy fajne paseczki.
    Do garnka wlewamy olej, wrzucamy warzywa, od razu też kaszę, całość dusimy 5-7min. Doprawiamy.
    Następnie wlewamy wodę i dusimy kolejne 7min. aż do odparowania całego płynu, na koniec dodajemy natkę i starty parmezan.

    Danie smaczne i na zimno i na gorąco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy