Kasztanki orzechowo-rumowe

0 (0 ocen)

Pyszne kuleczki, które można przygotować w kilka chwil.

Składniki:

  • 220g herbatników
    70g zmielonych orzechów włoskich + 3 łyżki do obtoczenia
    120g stopionego masła
    1/2 szkl cukru pudru
    3-4 łyżki miodu
    łyżka nutelli
    3 łyżki kakao
    2-3 łyżki rumu

Kasztanki orzechowo-rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Herbatniki bardzo drobno pokruszyć, dodać 70g orzechów, kakao, cukier puder i wymieszać. Następnie dodać miód, rum, nutellę i roztopione masło. Całość wymieszać i formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczać w pozostałych orzechach. Schłodzić.

Porady

Zamiast miodu można użyć np. powideł lub dżemu. Jeśli będą jadły je dzieci nie dodajemy alkoholu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy