Kawa latte.

0 (0 ocen)

  • 5 min

Powitaj poranek cudowną kawką.

  • 5 min

Składniki:

  • pół szklanki ulubionej kawy
    szklanka zimnego mleka
    ok.50ml śmietany kremówki
    kakao

Kawa latte. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ulubioną kawę zaparzyć i odstawić.
  • 2. Pół szklanki mleka podgrzać (nie gotować) i przelać do szklanki.
  • 3. Resztę mleka spienić za pomocą spieniacza, albo blendera.Przelać także do szklanki.

  • 4. Następnie bardzo powoli po ściance wlewamy wywar z kawy.
    Powinny utworzyć się 3 warstwy.
  • 5. Kremówkę ubić na sztywno.
    Położyć na górę kawy.
    Posypać kakao.

Porady

Jeśli nie masz kremówki dodaj bitą śmietaną.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy