Kawa pomarańczowa

0 (0 ocen)

Pyszna i aromatyczna kawa. Już przy ścieraniu skórki z pomarańczy roznosi się po mieszkaniu piękny zapach a co dopiero gdy zanurzymy usta w słodkiej śmietance... Niebo w gębie!

Składniki:

  • 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

    1 kieliszek likieru pomarańczowego

    bita śmietana

    skórka otarta z pomarańczy do dekoracji

Kawa pomarańczowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do szklanki wsypujemy kawę i zalewamy gorącą wodą do ok 3/4 wysokości szklanki. Dolewamy likier, mieszamy. Kawę dekorujemy bitą śmietaną i skórką otartą z pomarańczy.

Porady

Jeśli nie mamy lub nie chcemy dodawać do kawy alkoholu z powodzeniem można zastąpić likier sokiem wyciśniętym z pomarańczy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy