Kawa zbożowa karmelowa z kokosową pianką

0 (0 ocen)

Ma cudowny smak więc nie trzeba już wiele aby przygotować pyszny, rozgrzewający i aromatyczny napój na zimowe wieczory. Moja ośmioletnia córka również za nią przepada oraz za takimi wspólnymi wieczorami i rozmowami przy "kawie" ;)

Składniki:

  • Na dwie porcje:
    4 łyżeczki kawy zbożowej karmelowej
    300 ml gorącej wody
    schłodzone mleczko kokosowe
    syrop trzcinowy lub klonowy

Kawa zbożowa karmelowa z kokosową pianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kawę rozsypujemy do dwóch szklanek i zalewamy gorącą, przegotowaną wodą. Puszkę mleka kokosowego delikatnie otwieramy aby nie wymieszały nam się warstwy mleczka gęstego i wodnistego. Rzadkie mleczko dolewamy do kawy, gęste wykładamy łyżką na wierzch. Polewamy syropem trzcinowym.

Komentarze

Podobne przepisy

5 (162 ocen)

Kawa karmelowa