Kawarma ( bułgarski gulasz z łopatki )

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszna propozycja dla wielbicieli mięsa .
Mojemu Mężowi bardzo smakowało .

  • 2 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g mięsa wieprzowego na gulasz z łopatki

    przyprawa do mięsa

    1 posiekana cebula

    2 posiekane ząbki czosnku

    3 łyżki oliwy z oliwek

    2 obrane , umyte , pokrojone w kostkę marchewki

    1/2 szklanki czerwonego wytrawnego wina

    1 szklanka bulionu warzywnego

    3 łyżki przecieru pomidorowego

    1/2 łyżki harissy

    1/2 łyżki vegety śródziemnomorskiej

Kawarma ( bułgarski gulasz z łopatki ) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oprószyć przyprawą i odstawić na pół godziny .

    Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek , zeszkić na niej cebulę z czosnkiem .

    Dodać mięso , usmażyć na rumiano .

    Dodać marchewkę , wlać wino i bulion , dodać przecier pomidorowy , dusić do miękkości mięsa .

    Doprawić harissą i vegetą śródziemnomorską .

Komentarze

Podobne przepisy