1.Przygotowanie:
Biszkopt: jajka ubijam z cukrem na bardzo puszystą masę, miksując dodaję olej a na końcu przesianą mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia. Wylewam ciasto na blachę (dno wyłożyłam papierem, natłuściłam masłem i oprószyłam mąką). Piekę ok. 30-35 minut w 180 stopniach C.
Masa:
Mocno schłodzoną śmietankę ubijam z cukrem pudrem, dodaję śmietany-fixy i stopniowo ser, do uzyskania gładkiej masy.
Ostudzony biszkopt przekrajam na pół, dolną część dość mocno nasączam zimną kawą. Wykładam połowę masy, wyrównuję ją i przykrywam drugą cześcią biszkoptu. Ten również nasączam kawą, i wykładam pozostałą cześć masy. Po wyrównaniu jej powierzchni oprószam całość kawą przesianą przez sitko. Ciasto najlepsze jest następnego dnia po zrobieniu.
Komentarze