KEBAB W PICIE

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Jakiś czas temu zasmakował mi w pewnej restauracji,postanowiłam zrobić sama w domu ,kazdy chwalił,często gości w naszym domu

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki typ 450
    pół szklanki mleka
    pół szklanki wody
    10g drożdży
    1 łyżeczka soli
    szczypta cukru
    2 łyżki oleju

Kebab w picie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-09h1a76 1. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i odstawić na ok 2 godziny do wyrośnięcia. Po tym czasie zagnieść ciasto aby pozbyć się pęcherzyków powietrza. Uformować 6 kulek i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Rozwałkować i smażyć na bardzo rozgrzanej suchej patelni przez 15 sekund, odwrócić na drugą stronę - piec 2 minuty, przewrócić ponownie i piec również 2 minuty.
    Faszerować dowolnym mięsem i ulubionymi warzywami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy