Kebabowe bułeczki

0 (0 ocen)

Zrobiłam je na obiad, gdy mąż wrócił wcześniej z pracy.

Składniki:

  • -40dag filetu z kurczaka lub indyka
    -2 pomidory
    -2 ogórki długie
    -mała kapusta pekińska
    -3 łyżki śmietany
    -1 łyżka majonezu
    -przyprawa do gyrosa
    -przyprawa tzatziki
    -4 duże bułki
    -3 łyżki oleju

Kebabowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet kroimy w cienkie paski, mieszamy z przyprawą do gyrosa i 3 łyżkami oleju. Odstawiamy na godzinę do lodówki, alby mięso nasiąkło przyprawami. Następnie smażymy do miękkości.
  • 2. Ogórka, pomidora i kapustę opłukaj i wysusz. Następnie sałatę posiekaj, a pomidora i ogórka ze skórką pokrój w plastry.
  • 3. Zrób sos czosnkowy. Do miski włóż 3 łyżki gęstej śmietany i 1 łyżkę majonezu. Wymieszaj i dodaj 1 łyżkę stołową przyprawy tzatziki i wymieszaj.
  • 4. Bułki rozkrój i posmaruj wewnątrz sosem czosnkowym, następnie połóż kapustę, mięso, polej sosem czosnkowym, połóż na to kilka plastrów pomidorów i ogórków, znów polej sosem czosnkowym i na koniec połóż na to trochę kapusty i złóż bułkę.

Komentarze

Podobne przepisy