Kebabowe bułeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet kroimy w cienkie paski, mieszamy z przyprawą do gyrosa i 3 łyżkami oleju. Odstawiamy na godzinę do lodówki, alby mięso nasiąkło przyprawami. Następnie smażymy do miękkości.
2.Ogórka, pomidora i kapustę opłukaj i wysusz. Następnie sałatę posiekaj, a pomidora i ogórka ze skórką pokrój w plastry.
3.Zrób sos czosnkowy. Do miski włóż 3 łyżki gęstej śmietany i 1 łyżkę majonezu. Wymieszaj i dodaj 1 łyżkę stołową przyprawy tzatziki i wymieszaj.
4.Bułki rozkrój i posmaruj wewnątrz sosem czosnkowym, następnie połóż kapustę, mięso, polej sosem czosnkowym, połóż na to kilka plastrów pomidorów i ogórków, znów polej sosem czosnkowym i na koniec połóż na to trochę kapusty i złóż bułkę.
Komentarze