keks

0 (0 ocen)

zawsze wychodzi

Składniki:

  • - szklanka mąki
    - niepełna szklanka cukru
    - 0,5 kostki margaryny
    - 7 żółtek
    - 3 białka
    - łyżeczka proszku do pieczenia
    - 2 szklanki bakalii
    - szklanka pokrojonych w kostkę brzoskwiń z puszki
    - 0,5 torebki cukru waniliowego

Keks - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brzoskwinie i bakalie wymieszać z łyżką mąki. Masło utrzeć z cukrem i żółtkami na puszystą masę. Połączyć z pianą z białek ubitą na sztywno. Dodać owoce, bakalie i resztę mąki, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do podłużnej formy i piec około godziny w 180 stopniach. blacha keksowa

Komentarze

Podobne przepisy