KEKS BAKALIOWY

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mmmm ;)

  • 15 min

Składniki:

  • 12,5 fag mąki
    12,5 dag cukru
    3 jaja
    1 paczka proszku do pieczenia
    6 dag migdałów
    12,5 dag orzechów laskowych
    12,5 cykaty
    12,5 dag fig
    25 dag rodzynków
    szczypta cynamonu

Keks bakaliowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nie obrane migdały,figi i cykaty pokroić w paski, a orzechy w ćwiartki. Jaja z cukrem utrzeć do białości i wymieszać z bakaliami oraz mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Włożyć do dobrze natłuszczonej formy.

Porady

Piec w temperaturze ok. 180 stopni. Forma długość ok 30 cm. (typowa forma do pieczenia keksu,chleba,pasztetów)

Komentarze

Podobne przepisy