Keks malinowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Idealny na podwieczorek ;)

  • 30 min

Składniki:

  • 25 dag margaryny
    4 jajka
    cukier waniliowy
    aromat waniliowy (kilka kropel)
    1 szklanka cukru
    4 łyżki kwaśnego mleka
    3 szklanki mąki
    1 torebka proszku do pieczenia

    40 dag malin
    tabliczka białej czekolady
    keksówka

Keks malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy, dodajemy jajka cukry aromat waniliowy i mleko, cały czas ucierając. Na końcu wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia. Wszystko ucieramy. Keksówkę smarujemy masłem i wylewamy połowę ciasta układamy maliny i wylewamy resztę ciasta. Pieczemy około 30 minut w temp. 180 stopni. Gdy keksik ostygnie polewamy białą czekoladą robiąc ,,esy floresy,,.
    Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z 2 łyżkami mleka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy