Keks owocowy

0 (0 ocen)

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

bardzo prosty deser dla dorosłych, jeżeli mamy zamiar podać je dzieciom wówczas nie dajemy alkoholu

  • 12 godz.
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 kilogram mieszanych czerwonych owoców (śliwki, czarne porzeczki, jagody, wiśnie, truskawki itp)
    3 galaretki o smaku owoców leśnych
    4 szklanki wrzącej wody
    3 łyżki rumu

Keks owocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuścić we wrzącej wodzie. Lekko przestudzić. Wlać rum i przemieszać. Odstawić do całkowitego ostygnięcia. Keksówkę o wymiarach 25 cm / 11 cm wyłożyć folią spożywczą. Gdy galaretka zacznie tężeć wlać na dno trochę galaretki. Na to dać połowę owoców, zalać połową galaretki, wyłożyć resztę owoców i zalać pozostałą galaretką. Odstawić do całkowitego stężenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy