Ketchup paprykowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

wyśmienity

  • 60 min

Składniki:


  • 1 kg pomidorów w sosie własnym (pelati)
    5 cebul (małych)
    1 gł. czosnku
    1 czerwona papryka (duża)
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
    1/2 szklanki wody
    100 ml oliwy z oliwek
    ocet spirytusowy
    papryka słodka i ostra
    sól,pieprz do smaku

Ketchup paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku rozgrzewamy oliwę,wrzucamy pokrojoną w półplasterki cebulę,w kostkę paprykę i zmiażdżony czosnek,podsmażamy na średnim ogniu często mieszając ok.10min,wlewamy pomidory dusimy pod przykryciem na małym ogniu 30min.Po czasie pomidory miksujemy w mikserze,lub blenderem.Wodę mieszamy z mąką ziemniaczaną wlewamy do garnka,przyprawiamy do smaku,mieszamy,dusimy kolejne 30min tak aby sos zgęstniał.Ketchup podajemy kiełbaskami lub jako dodatek do wędlin.SMACZNEGO.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy