ketchup z cukinii ( na 1 porcję)

0 (0 ocen)

Przepis dostałam od cioci Weroniki. Ketchup doskonały do kiełbasek, można też podawać go jako sos do spaghetti.

Składniki:

  • • 1,5 kg obranej cukinii
    • 0,5 kg cebuli
    • 3 przeciery pomidorowe po 200 g każdy
    • 0,5 kg cukru
    • 1 szklanka octu 10%
    • Łyżeczka papryki mielonej czerwonej słodkiej
    • Łyżeczka mielonego pieprzu
    • Sól do smaku

Ketchup z cukinii ( na 1 porcję) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać . Cukinię i cebulę pokroić w kostkę, zasolić i zostawić na 6 godzin.
    Odcisnąć lekko i gotować 30 minut. Dodać pozostałe składniki i zagotować. Włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy