Kibbee z Kuwejtu

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pulpeciki smakują wyśmienicie, bo twarożek idealnie pasuje do bulguru.

Składniki:

  • ● 50 dag mielonej jagnięciny lub wołowiny
    ● 1 szkl. kaszy bulgur
    ● średnia cebula
    ● 1/4 łyżeczki cynamonu
    ● 1/4 łyżeczki soli, pieprz
    ● 12 dag twarożku kanapkowego
    ● tłuszcz i bułka tarta do formy

Kibbee z kuwejtu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę zalewamy wodą
    i odstawiamy na kilka godzin
    do namoczenia. Następnie
    dokładnie osączamy.
  • 2. Cebulę obieramy, kroimy
    w kawałki i drobno siekamy.
    Dodajemy wraz z bulgurem
    do mielonego mięsa. Doprawiamy
    cynamonem i solą.
  • 3. Nabieramy nieduże porcje
    mięsnej masy i na każdą nakładamy
    porcję twarożku.
    Formujemy małe pulpety.
  • 4. Blachę smarujemy tłuszczem
    i posypujemy bułką tartą.
    Układamy pulpety. Pieczemy
    ok. 45 minut w piekarniku
    rozgrzanym do temp. 175 °C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2011

Komentarze

Podobne przepisy