Kiełbasiany gulasz z warzywami

0 (0 ocen)

Bardzo szybki obiad z tego co mamy w lodówce! Możemy dodać dowolne warzywa i będzie pysznie!

Składniki:

  • 1 cebula
    4 kiełbaski śląskie
    1/2 czerwonej papryki
    8 pieczarek
    3 marchewki
    1 szklanka pokrojonej żółtej fasolki
    4 łyżki natki pietruszki
    3 łyżki sosu pomidorowego lub koncentratu
    1 szklanka bulionu warzywnego
    Sól
    Pieprz
    Słodka czerwona papryka

Kiełbasiany gulasz z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na rozgrzanym oleju w garnku. Następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i kiełbasę. Kolejno dodajemy pieczarki oraz marchewkę pokrojone w plasterki, żółtą fasolkę i pietruszkę. Całość podlewamy bulionem wymieszanym z sosem pomidorowym. Dokładnie mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Dusimy na wolnym ogniu przez 40 minut.

Komentarze

Podobne przepisy