Kiełbaski piwne

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kiełbaski zamarynowane w piwie to świetna alternatywa dla klasycznych kiełbasek z grilla. Są soczyste i bardzo aromatyczne.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 8 kiełbasek na grilla (śląska lub inna)
    1 butelka piwa
    sól
    pieprz
    majeranek

Kiełbaski piwne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski naciąć na krzyż z jednej i z drugiej strony uważając aby nie przeciąć ich na wylot.
  • 2. Wszystkie składniki na marynatę włożyć do miski i włożyć Kiełbaski, całość dokładnie wymieszać. Odstawić na 2 h do lodówki.
  • 3. Kiełbaski grilować nie na bezpośrednim ogniu, aby mięso dobrze się przepiekło ale nie spaliło z góry.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy