Kiełbaski po węgiersku

0 (0 ocen)

Kiełbaski w ostrym pomidorowym sosie. Danie jest szybkie, bo jedno garnkowe, smaczne i przede wszystkim tanie

Składniki:

  • 4 kiełbaski np.śląskie (ok 500g)
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    4 średnie cebule
    pieprz ziarnisty kolorowy
    ziele angielskie
    2 papryczki chili suszone
    papryka ostra mielona
    sól, pieprz
    Łyżka oleju
    1/2 szkl. wody + 2-3 łyżki mąki

Kiełbaski po węgiersku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski przekrawamy na pół. W garnku rozgrzewamy olej i przesmażamy kiełbaski. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i wrzucamy do kiełbasy, chwilę smażymy.
  • aaa 2. Kiełbaski z cebulą zalewamy wodą. Zagotowujemy, dodajemy koncentrat, ok 10 ziaren pieprzu, 3 ziarna ziela, pokrojone papryczki chili, i około 1/2 -1 łyżeczki papryki ostrej. Gotujemy.
  • aaa 3. Do 1/2 szkl wody wsypujemy mąkę i mieszamy by nie było grudek, wlewamy do kiełbasek mieszamy.
  • 4. Kiełbaski z sosem podajemy z chlebem bądź np. z kluskami.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy