Kiełbaski w ciescie francuskim

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna przekąska dla małych jak i dużych smakoszy

  • 30 min

Składniki:

  • - 8 cienkich kiełbasek
    - płat gotowego ciasta francuskiego
    - 2 łyżki keczupu
    - 1 łyżka chrzanu
    - 1 łyzka majonezu
    -3 łyżki mleka
    - 2 łyżeczki oregano

Kiełbaski w ciescie francuskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Keczup, majonez i chrzan dokładnie razem mieszamy.
    Ciasto francuskie kroimy na 8 równych prostokątow, następnie każdy prostokąt smarujemy nasza wcześniej przygotowana mieszanka, a na srodku kładziemy kiełbaske i ja zawijamy. Nastepnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy sezamem. Tak przygotowane kiełbaski układamy na blaszce, wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy