Kiełbaski zapiekane w kołderce musztardowo-marchewkowej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosty i tani, a na prawdę pyszny obiad. Marchewka zapiekana z musztardą stanowi świetny dodatek do pieczonych kiełbasek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -4 marchewki
    -4 kiełbaski myśliwskie
    -2 łyżki musztardy miodowej
    -2 cebule
    -2 łyżki oleju
    -1/2 łyżeczki curry
    -sól, świeżo zmielony pieprz kolorowy

Kiełbaski zapiekane w kołderce musztardowo-marchewkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dwie marchewki ścieramy na dużych, a dwie na małych oczkach. Dodajemy do nich startą na dużych oczkach cebulę, musztardę, olej, curry, szczyptę soli i świeżo mielonego pieprzu. Mieszamy.

    2. Kiełbaski lekko nacinamy w kratkę (jak na grilla). Układamy w naczyniu do zapiekania. Po środku i na wierzchu wykładamy marchewkę.

    3. Całość zapiekamy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy