Kiełbaskowe zawijaki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Długo mnie tu nie było, chyba potrzebowałam inspiracji. Tym razem zainspirował mnie prezent - perfekcyjna, kolorowa i smacznie piękna książka z potrawami z całego świata!Jak zwykle wypatrzyłam sobie jakiś przepis i stwierdziłam, że jakoś coś trzeba zmienić, a będzie po mojemu.

  • 30 min

Składniki:

  • dowolna liczba parówek
    ciasto francuskie
    przyprawa do pizzy (opcjonalnie)

Kiełbaskowe zawijaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni.
  • 2. Rozwijamy ciasto francuskie.
  • 3. Kładziemy kiełbaskę (lub parówkę) na cieście i zawijamy jak cukierka. Gdy cała parówka będzie już zawinięta odcinamy. Sytuację powtarzamy, aż skończą nam się kiełbaski.
  • 4. Kładziemy na blasze, posypujemy lekko przyprawą do pizzy i pieczemy w piekarniku ok 15-20 minut.

Porady

Do kiełbasek w cieście francuskim idealnie pasuje wino Tokaj. Dzisiaj padło na Tokaji Furmint. Mimo niskich ocen smak nie jest AŻ taki zły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy