Kieszonka drobiowa „ciut devolay”

0 (0 ocen)

  • 10 min

Bardzo proste urozmaicenie tradycyjnej piersi z kurczaka. Rewelacyjne rozwiązanie do obiadu czy na ciepłą kolację.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
    2 plastry sera żółtego
    ½ posiekanej natki pietruszki
    ½ łyżeczki przyprawy do kurczaka
    Vegeta/pieprz
    Tłuszcz do smażenia

Kieszonka drobiowa „ciut devolay” - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka nacinamy w środku robiąc „kieszonkę” oprószamy piersi przyprawą do kurczaka/
    Vegetą/ pieprzem. Na plastry sera żółtego daje pietruszkę i zwijam w rulon i wkładam do naciętej
    „kieszonki” w filecie drobiowym.( w razie potrzeby można spiąć wykałaczką) wkładamy na rozgrzany
    tłuszcz i zapiekamy z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy