pyszne, zdrowe i chrupiące kieszonki bez tłuszczu zapiekane w własnoręcznie przygotowanym papirusie.
10 min
Składniki:
dwie duże piersi z kurczaka
duża kulka mozzarelli
pomidor
pietruszka natka
papier do pieczenia
oliwa lub inny tłuszcz do posmarowania papieru, miód
przyprawy (jakie kto lubi, ja używam przyprawy do pizzy i pieprzu czosnkowego)
Kieszonki na słodko w papirusie własnej roboty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.najpierw przygotowujemy papier, smarujemy go tłuszczem, miodem i obsypujemy przyprawami. Teraz zabieramy się za piersi robimy w nich otwór (kieszonkę), kroimy mozzarelle i pomidora na plasterki wpychamy do środka kieszonki, na koniec dodajemy pietruszkę i zaszywamy grubą nitką.
2.Tak nafaszerowaną pierś przekładamy na papirus i zawijamy po czym kładziemy na rozgrzaną patelnie i smażymy na średnim ogniu aż pierś się zrumieni.
Porady
Radze nie dawać dużo miodu ponieważ pierś będzie za słodka. Życzę smacznego.
Komentarze