Kieszonki z fileta zbaleronem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

kurczak doskonały na niedzielny i świąteczny obiad

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    2 plastry baleronu,
    2 plastry sera gouda,
    4 łyżki jogurtu naturalnego,
    1 łyżeczka przyprawy do kurczaka,
    sól, pieprz, 1 ząbek czosnku

Kieszonki z fileta zbaleronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kurczaku wycinamy kieszonki. Czosnek przecinamy przez praskę, mieszamy z jogurtem, przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. W marynacie maczamy dokładnie kurczaka. Do środka wkładamy po plastrze baleronu, przykrywamy żółtym serem. Pieczemy 25 min w 180 stopniach. Podajemy z ryżem i surówką.

Notka redakcyjna

PP_07-2015

Komentarze

Podobne przepisy