Kieszonki z kurczaka z paprykowym nadzieniem

0 (0 ocen)

pomysł na niedzielny obiad, gdy zwykły kurczak już nam się znudził

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka,
    4 łyżki serka śmietankowego z przyprawami,
    ćwiartka papryki czerwonej,
    przyprawa do kurczaka,
    1 łyżka majonezu

Kieszonki z kurczaka z paprykowym nadzieniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi lekko rozbijamy, nacinamy z jednej strony, robiąc kieszonkę w środku. Paprykę drobno kroimy, mieszamy z serkiem. Nadzienie wkładamy do środka kieszonek, obwiązujemy kieszonkę nicią spożywczą, smarujemy z wierzchu majonezem i posypujemy przyprawą do kurczaka, odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Następnie pieczemy ok. 20 min.w 180 stopniach w termoobiegu. Po upieczeniu zdejmujemy nici.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy