Kisiel jabłkowy

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jest to banalny przepis na pyszny, zdrowy i niezbyt słodki deser

  • 30 min

Składniki:

  • - 5 jabłek

    - szczypta cynamonu

    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej

    - łyżka miodu

    - herbatniki,bakalie (jeżeli chcecie,możecie z nich zrezygnować)

    - ok. 0,5l wody

Kisiel jabłkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w grubszą kostkę.W garnku zagotowujemy wodę. Wrzucamy do niej jabłka, dodajemy cynamon i miód (według uznania), gotujemy je przez ok. pół godziny. W kubku rozpuszczamy mąkę ziemniaczaną, aby nie było grudek, dodajemy ją do jabłek cały czas mieszając. Przekładamy do miseczek, posypujemy bakaliami. Kisiel podajemy z herbatnikami (jeżeli je lubicie). Gotowe :-o

Porady

Ilość mąki ziemniaczanej dostosuj do tego jak gęsty chcesz mieć kisiel

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy