Kisiel na soku z jabłek i porzeczki

0 (0 ocen)

Wystarczy mieć w domu pyszne soki i wtedy przygotowanie zdrowego i pysznego kisielu trwa chwilkę.

Składniki:

  • 500 ml soku z jabłek i czerwonej porzeczki
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 jabłko
    1/4 szkl wody
    2 łyżki cukru trzcinowego
    szczypta cynamonu
    maliny

Kisiel na soku z jabłek i porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Odlać pół szklanki soku i rozmieszać w nim mąkę ziemniaczaną. Resztę soku zagotować wlać rozmieszaną mąkę i ponownie zagotować. Kisiel rozlać do pucharków.
    Jabłko obrać z skórki pokroić w kostkę. Na patelni zagotować wodę, wsypać cukier, szczyptę cynamonu i dodać jabłka. Podsmażać na niewielkim ogniu aż woda odparuje a jabłka będą miękkie lecz nie rozgotowane.
    Jabłka przestudzić i nałożyć na wierzch, dodać po kilka malin i udekorować miętą.

Komentarze

Podobne przepisy