Kisiel wieloowocowy

0 (0 ocen)

  • 10 min

żurawinowy z agrestem, czarną porzeczką i sokiem wiśniowym.prosty, ale smaczny :)

  • 10 min

Składniki:

  • kisiel żurawinowy (na pół litra wody)
    5 łyżek soku wiśniowego ( ja miałam domowy, ale może być też kupny)
    garść agrestu
    garść czarnej porzeczki
    (owoce mogą być mrożone)

Kisiel wieloowocowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z pół litra wody odlewamy około pół szklanki, wsypujemy kisiel i dokładnie mieszamy.
    Resztę wody zagotowujemy dodając łyżkę cukru, sok i owoce. Gdy woda się zagotuje dodajemy rozmieszany proszek i chwilę gotujemy ciągle mieszając.

Porady

można łączyć dowolne smaki :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy