Klasyczna fasolka szparagowa w zamażanej na maśle bułce tartej

0 (0 ocen)

  • 30 min

Fasolka szparagowa w buce tartej zasmażanej na masle -smaczna klasyka!!!!polecam!

  • 30 min

Składniki:


  • 1\2 kg zielona fasolka szparagowa świeża
    1/2 kostki masła-125 gram,
    1\2 szklanki bułki tartej
    sól-do gotowania fasoli, a potem do smaku.

Klasyczna fasolka szparagowa w zamażanej na maśle bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową umyć, obciąć końcówki z obu stron i gotować do miękkości (15-20 minut) w osolonej wodzie.
    W tym czasie zrobić zasmażkę , tj. : roztopić na wolnym ogniu w rondlu 1/2 kostki masła i dodać do niej 1/2 szklanki bułki tartej i zrumienić.
    Po ugotowaniu, odcedzić fasolę szparagową i polaćja zasmażka z ułki i masła, smacznego:)

Komentarze

Podobne przepisy