1 pierś z kurczaka
1 łyżka musztardy rosyjskiej
3-5 łyżek otrębów pszennych
sól/ pieprz
1 puszka pomidorów krojonych
2 liście laurowe
olej
stary parmezan
makaron (na 2 osoby około 250g)
1 ząbek czosnku
Kleksiki drobiowe w sosie pomidorowym z makaronem, bazylią i parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka mielimy (u mnie blender) dodajemy do niego: musztardę, sól, pieprz i otręby, dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej, wykładamy łyżką kleksy z kurczaka obsmażamy z obu stron do ścięcia się białka. W rondlu podgrzewamy pomidory z puszki (ja je zawsze blenduje na gładko), dodajemy liście laurowe i kleksiki z patelni. Całość gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wrzucamy przecięty na pół ząbek czosnku. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Podajemy razem ze świeżą bazylią i parmezanem.
PYCHA!
Komentarze