KLOPS Z JAJKIEM I PAPRYCZKĄ CHILII

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Klops to dosyć pospolite danie mięsne, dodatek papryczki chili nadał mu nowego, wyrazistego charakteru.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 60 dag mięsa mielonego (dobrze gdy jest mieszane wieprzowo - wołowe)
    1/2 szklanki kiszonego ogórka startego na wiórka
    1/2 papryczki chilii
    1 łyżeczka musztardy
    1 ząbek czosnku - przeciśnięty przez praskę
    1 jajko
    2-3 łyżki bułki tartej
    1 cebula
    tłuszcz
    sól, pieprz,

    4 jajka ugotowane na twardo

    Forma: keksówka

Klops z jajkiem i papryczką chilii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać pokroić na małe kawałeczki, zeszklić na tłuszczu.Dodać do mięsa. Paprykę oczyścić posiekać drobno. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na pół. Pierwszą połowę wyłożyć do formy, na to poukładać jajka i nakryć druga połową mięsa. Foremkę nakryć folią aluminiową. Piec w podłużnej blaszce - keksówce - w temp. 180 stopni, około 1 godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy