Klopsiki nadziewane porem i pieczarkami

0 (0 ocen)

Bardzo lubie klopsiki w pomidorach i tez czesto je robie,zeby nie byly zbyt monotonne zmieniam nadzienie a mozliwosci jest wiele,proponuje jedna z nich.

Składniki:

  • 400 gr miesa mielonego
    1 jajko
    50 gr sera zoltego startego
    zabek czosnku
    1 mala czerstwa bulka
    200 gr pieczarek
    1 biala czesc pora
    sol,pieprz
    olej do smazenia
    passata pomidorowa w puszce
    bazylia

Klopsiki nadziewane porem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieso mielone mieszamy z jajkiem,namoczona wczesniej w wodzie i odcisnieta bulka,zabkiem czosnku drobno pokrojonym oraz serem zoltym,doprawiamy do smaku sola i pieprzem.Odstawiamy mieso do lodowki i w miedzyczasie umyte pieczarki kroimy na plastry i dusimy na oleju,biala czesc pora kroimy w krazki i dusimy osobno rowniez na oleju po czym mieszamy z gotowymi pieczarkami i przyprawiamy do smaku.
    Z miesa mielonego formujemy dowolnej wielkosci klopsiki,ktorych srodek wypelniamy farszem pieczarkowo-porowym,tak przygotowane obsmazamy na oleju z wszystkich stron,przekladamy do innej patelni i zalewamy passata pomidorowa,solimy,dajemy bazylie i gotujemy okolo 40'

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy