Klopsiki w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Delikatne i mięciutkie mięsne kuleczki w sosie koperkowym.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Klopsiki:
    - 500g mięsa mielonego
    - 1 mała cebula
    - 1 jajko
    - 2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    - trochę bułki tartej
    - pieprz, czosnek granulowany
    Sos:
    -1l bulionu
    - 4 duże łyżki posiekanego koperku
    - ziele angielskie i liść laurowy
    - 200ml śmietanki 30%
    - 2-3 łyżki mąki
    - sól, pieprz i papryka słodka

Klopsiki w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przygotować jak na kotlety. Uturlać małe kulki, obtoczyć w mące i wrzucać na gotujący się bulion. Wrzucić koperek i przyprawy. Zagęścić mąką ze śmietanką. Gotować na małym ogniu w sumie jakieś 20min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy