Klopsiki z kapustą pekińską

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniale smakują też zapieczone z sosem pomidorowym

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag. mięsa mielonego
    1 jajko
    1 łyżka bułki tartej
    1 cebula
    1/4 kapusty pekińskiej
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    1/2 łyżeczki pieprzu
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia

Klopsiki z kapustą pekińską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki z kapustą pekińską 1. Do mięsa mielonego dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, poszatkowaną kapustę, jajko, przyprawy oraz bułkę tartą.
  • Klopsiki z kapustą pekińską 2. Wszystko dokładnie wymieszać. Odstawić na chwilę, aby kapusta zmiękła.
  • Klopsiki z kapustą pekińską 3. Z masy uformować klopsiki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Komentarze

Podobne przepisy