Klopsy jajeczno - serowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jajka trochę inaczej. Połączenie z serem i przyprawami daje ciekawy smak. Przepis dostałam od mamy, ale nieco go ulepszyłam.

  • 45 min

Składniki:

  • 12 jaj
    150g żółtego sera
    koperek
    natka pietruszki
    sól, pieprz, bazylia, oregano
    bułka tarta

Klopsy jajeczno - serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jaj gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i kroimy w kostkę, wsypujemy do miski. Ser zcieramy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do jajek. Natkę pietruszki i koperek siekamy drobno i wsypujemy do pozostałych składników. Dodajemy surowe jajko, oraz przyprawy do smaku. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Z tak przyrządzonej masy formujemy klopsy (wielkość dowolna), obtaczamy je w jajku i bułce tartej i smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Można podawać z ziemniakami i surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy