Klposiki na kapuście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Potrawa powstała specjalnie na potrzeby konkursu i wyszło znakomicie,świetnie łączy smaki.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg karkówki
    1/4 główki kapusty białej
    20 dkg pieczarek
    1 jajko
    1/2 cebuli
    1 ząbek czosnku
    papryka słodka, przyprawa uniwersalna,pieprz,łyżka koncentratu pomidorowego

Klposiki na kapuście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę zmielić.Kapustę poszatkować,pieczarki obrać i pokroić drobniutko,cebulę poszatkować.
  • 2. Cebulę podsmażyć na złoty kolor,dodać pieczarki i smażyc jeszcze przez ok.10 minut z dodatkiem odrobiny przyprawy uniwersalnej.
  • 3. Do zmielonej karkówki dodać pieczarki z cebulką,jajko,czosnek przecisnięty przez praskę, przyprawe uniwersalna.Wyrobić na zwięzłą masę.Formować klopsiki.
  • 4. Na rozgrzaną patelnię z odrobiną tłuszczu wysypujemy kapustę uprzednio przyprawioną papryką,pieprzem,koncentratem pomidorowym i przyprawa uniwersalna,i podsmażamy przez 5 minut.Zalewamy 1 szkl.wody i kładziemy na górę klopsiki.Dusimy ok.30 minut.

Komentarze

Podobne przepisy